Vacature International Area Sales Manager Benelux


Vacature International Area Sales Manager Benelux

Bedrijf

APOLLO GROUP is een succesvolle producent van verticale transportsystemen. Het familiebedrijf is opgericht in 1847 en wordt aangestuurd door de 6de generatie. APOLLO is een wereldwijde speler, het hoofdkantoor is gevestigd in Coevorden. Daarnaast heeft APOLLO nog een productielocatie in Thailand en verkoopkantoren in Bangkok en Shanghai. Ook heeft APOLLO nog een productielocatie in de VS. Naast de verticale transportsystemen (spiralen) produceert APOLLO balenpersen en horizontale transportsystemen. De oplossingen van APOLLO vinden hun weg in bedrijven onder andere actief in de food & beverage, warehousing, personal care en de e-commerce. Denk hierbij aan klanten als Kraft/Heinz, Heineken, Coca Cola, Unilever en Nestle, maar ook de distributiecentra van Decathlon, Zalando en Amazon. Eén van de belangrijkste voordelen van het product is dat het relatief weinig ruimte inneemt in een productieomgeving. Daarnaast draagt de oplossing bij aan een efficiënt productieproces. APOLLO verkoopt haar producten via system integrators, zij stellen machinelijnen samen waar de spiraal van APOLLO onderdeel van uitmaakt. APOLLO heeft wel veel contact met eindgebruikers. Wij kennen de processen van de klanten en voorzien hen graag van technisch advies. De transportoplossingen worden modulair opgebouwd, dit betekent dat de spiraal aangepast kan worden op de wensen van de klant. Dit maakt Apollo een flexibele partner. Naast haar flexibiliteit onderscheidt APOLLO zich door persoonlijk klantcontact, innovatie en een uitstekende kwaliteit. APOLLO biedt naast de verkoop van de transportoplossingen APOLLO ook een uitstekende service aan. Binnen APOLLO wordt er veel waarde gehecht aan ontwikkeling, zowel op gebied van producten als personeel. De medewerkers zijn nuchter en pragmatisch en hebben passie voor het product wat zij maken.

Functie

Als International Area Sales Manager ben je verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten met betrekking tot de accounts in de toegewezen gebieden. Het totale sales team bestaat uit 7 Area Sales Managers, zij zijn verantwoordelijk voor verschillende landen en onderhouden contacten met lokale (key) accounts. Jij richt je, in eerste instantie, voornamelijk op de Benelux markt en specifiek op de lokale system integrators. Je beheert de relaties en bouwt deze uit. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe accounts, zowel system integrators als eindgebruikers. Het bewerken van de eindgebruiker is, ondanks dat de verkoop via system integrators blijft lopen, erg belangrijk. Je bouwt een netwerk op met deze eindgebruikers en onderhoudt actief de relaties. Naast het bezoeken van klanten vertegenwoordig je APOLLO op vakbeurzen. Je bent circa 40% van je werktijd op reis. Je signaleert en analyseert marktontwikkelingen en vertaalt deze naar concrete acties. Je maakt, in overleg met de International Sales & Marketing Manager, je eigen sales en account plannen. In deze operationele plannen laat je zien hoe jij de markt wil gaan bewerken, met als doel groei van APOLLO te bewerkstelligen. Extern heb je veel contact met projectleiders, inkopers en engineers. Intern werk je nauw samen met je collega’s op binnendienst, met de Area Sales Managers, Manager Productie en de Manager Engineering. In deze functie rapporteer je aan de International Sales & Marketing Manager. 

Profiel 

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau, technische opleiding is een pre, geen vereiste.
 • Ruime, internationale, commerciële branche ervaring.
 • Ervaring met verkoop in een internationale omgeving. 
 • Ervaring met het verkopen van een technische oplossing. 
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Beheersing van de Spaanse taal, zowel mondeling als schriftelijk is een pré. 
 • Communicatief sterk, ondernemend en proactief. Zelfkritisch en initiatiefrijk. 

Aanbod

 • Uitdagende en gevarieerde fulltime positie met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen inbreng bij een succesvolle wereldwijde speler.
 • Projecten met internationale en aansprekende eindgebruikers. 
 • Goede begeleiding en een op maat gemaakt introductieprogramma. 
 • Financieel gezond bedrijf met een prettige werksfeer.
 • Ronduit uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een auto van de zaak en een bonusregeling.

Geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief op naar Rick Noordanus via rn@apollobv.com. Mocht je nog vragen hebben dan kun je Rick via zijn directe nummer bereiken: 06-57118205.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.